Wilskracht

Hengst Wilskracht - Familie van LutterveldWilskracht (preferent) is een interessante aanwinst voor de fokkerij. Door zijn afstamming is hij uitstekend geschikt om het Gelders Paard een moderne bloedvoering te geven. Zijn super karakter kan ook een goede bijdrage leveren aan de rijpaardfokkerij.

Wilskracht is inmiddels Z1 startgerechtigd.

Wilskracht  heeft een stokmaat van 1,66 m. Hij is geboren in 2003 als prachtig bruin paard met een bles en 4 half witte benen.

Zijn vader is de beroemde hengst Amsterdam. Die tijdens zijn leven goed presteerde. Zijn moeder, Mona (keur, pref.) is een nakomeling van Walser x Ahoy die niet alleen deze prachtige hengst Wilskracht maar ook Toevallig ter wereld bracht.

Wilskracht is in 2006 bij het AES goedgekeurd in de basisrichting. Ook heeft hij in 2006 de ster behaald bij het KWPN. In 2007 is hij goedgekeurd bij het IHW.  In 2010 is hij ook erkend door het KPST in  het Edelklassiek Boek. Zijn vader, de hengst Amsterdam, staat er om bekend zowel dressuur als springpaarden te vererven. Zijn moeder, Mona die tevens de moeder is van Toevallig, komt uit een doorgefokte zwarte stam. Wilskracht is klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.

Prijs op aanvraag.

Dekvoorwaarden »